dimecres, 10 d’octubre del 2012

Som lliures




Decía el filósofo norteamericano John Dewey que una 

sociedad libre debe producir personas libres, es decir, 

personas con capacidad de elección y de discernimiento; de 

comprender lo que les pasa y de ser capaces de cambiar su 

situación si así lo deciden. Para que esto sea posible, es

necesario que las personas tengan garantizado el acceso al 

conocimiento y sepan además manejar de forma crítica la 

información que recibe.











5 comentaris:

  1. Ser lliure es decidir com vols fer les coses no fer el que vols.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei Tafy, nosaltres considerem que des del moment en que elegeixes una cosa ja estàs triant i en certa manera fas allò que vols.

      Elimina
  2. Totalment d'acord amb l'última part de la entrada, per a poder decidir de forma correcta hem de tenir uns coneixements previs. També estic d'acord amb el que diu la Tafy, no som lliures per fer el que volem, sino per decidir com ho volem fer, ja que hi ha moltes coses a la vida que estem obligats a fer si o si! Però per la resta, estic amb vosaltres noies i noi!

    ResponElimina
  3. Discreparia sobre el títol d'aquest post. Realment "som lliures"? Per ser lliures, primer hem de construir una societat lliure, de persones que puguin pensar per si mateixes. Per tant, és molt important el procés de l'educació de les persones. Vosaltres, com a futurs educadors, heu de tenir clar el vostre paper, que només ha de ser el d'un acompanyant mentre els més petits creixen. L'educació amb valors, també és un factor molt important perquè esdevinguin persones realment lliures, amb capacitat de raonar i pensar per si mateixes. L'accés a la lectura equival a l'accés als coneixements. Com a mestres és això el que heu de facilitar, heu d'ensenyar les vies d'accés que en un futur tindran per adquirir coneixements.
    Res més, i sobretot, no deixeu que ningú menysprei la vostra professió!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estem dacord amb cada punt que exposes, si des de petits pares i mestres treballem per educar i incitar a les noves generacions a pensar, estudiar, conèixer i tenir ganes de crèixer intel·lectualment com a persones, aquest accés a la llibertat serà més fàcil i just per la societat.

      Gràcies per les teves paraules Júlia!

      Elimina