dimecres, 10 d’octubre del 2012

LES TIC AL MÓN ACTUAL I A L'EDUCACIÓ




Ei bloggers!! Estem molt contents de que ens aneu seguint!! 
Creiem que les TIC és un tema molt important i per tant, tot seguit, anem a parlar-vos sobre elles.


Esperem que us sigui interessant!!!



Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, també conegudes com TIC, són el conjunt de tecnologies desenvolupades per gestionar informació i enviar d'un lloc a un altre. Abasten un ventall de solucions molt ampli. Inclouen les tecnologies per emmagatzemar informació i recuperar-la després, enviar i rebre informació d'un lloc a un altre, o processar informació per poder calcular resultats i elaborar informes.



Al món actual

El procés de modernització del nostre país a influenciat en el nostre comportament, com se sap, la modernització produeix una desestructuració en la societat tradicional valórica en la qual es produeix un desequilibri emocional, on es fa dubtar dels valors establerts pels nostres pares i és aquí on apareix l'anomenada crisi moral. 

Com podem enllaçar això amb l'ús de tics?
Les noves tecnologies de comunicació i informació han anat apareixent cada vegada més fort amb aquest procés de modernització, el qual fa perdre una cultura humanista per part dels participants de l'ús d'aquestes tecnologies.














A l'educació


L'ús de tecnologies s'ha fet molt freqüent dins la nostra societat, per la qual cosa podem inferir que en l'educació ha de ser fonamental, ja que ara mateix, la tecnologia és part de la vida dels estudiants.

La gran majoria d'alumnes de aquesta època van néixer pràcticament amb un ordinador costat, es van usar màquines per comunicar als seus pares el seu estat de salut, el com venien al món, després els seus pares compraven micròfons amb parlants per saber si els seus fills ploraven o no, quan més grans, a través de la televisió es informaven del que passava al món...

Ara l'internet és de freqüent ús per als nens, per això i moltes coses més és que l'ús de les TIC en l'educació és fonamental.

L'e-learning és l'exemple més clar que podem trobar en l'ús de TICS en l'educació, literalment significa aprenentatge electrònic.
L'aprenentatge virtual constitueix una proposta de formació que és mitjançant internet, fent ús dels serveis i eines que aquesta tecnologia proveeix. 


L'e-learning, donades les seves característiques i el suport tecnològic que el recolza, es constitueix en una alternativa per aquells que combinen treball i actualització, ja que no cal anar a una aula permanent. 
Si l'educació a distància és una opció per atendre la formació de persones adultes, l'e-learning té l'avantatge que els usuaris trien els seus propis horaris, i pot entrar a la plataforma des de qualsevol lloc on puguin accedir a un ordinador i tinguin connexió a Internet.









3 comentaris:

  1. Creieu que és bo ajuntar la tecnologia amb el món de l'educació? Cada vegada es crean més TICs, i poc a poc es van introduint més i més al món escolar, no teniu por de que en un futur próxim aquestes tecnologies puguin ocupar el vostre lloc de treball a les classes i deixar-vos sense feina? Espero la vostra opinió...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es cert que s'introdueixen ràpid i cada cop més en el món de l'educació i en tots els ambits. Però la tecnologia és innovació i ens ajuda a crèixer. Els educadors interactuen amb l'alumne i els continguts, per tant esperem que les tecnologies ajudin a millorar i en cap cas a substituir-nos.

      Elimina
  2. Gràcies, penso el mateix que vosaltres, les tecnologies ens ajuden molt, però en cap cas poden substituir les relacions entre alumne-mestre/educador. Una abraçada companys

    ResponElimina