dimecres, 24 d’octubre del 2012

Eines 2.0

Tots coneixem FacebookYouTubeTwitterMySpace o Flickr a títol individual per penjar les nostres fotos, comunicar-nos amb els amics, ensenyar els vídeos del cap de setmana o publicar el que vulguèssim.



Són eines 2.0, molt útils per promocionar-nos a internet i donar-nos a conèixer.



Un lloc Web 2.0 permet als seus usuaris interactuar amb altres usuaris o canviar el contingut del lloc; davant dels llocs web no interactius on els usuaris es limiten a mirar passivament la informació que se'ls proporciona.




Us en recomanem d'altres:



Mindomo Una eina per fer esquemes, afegir enllaços, notes, documents adjunts, etc.








CocoEli Un nou espai obert on tothom pot proposar activitats d'oci per compartir amb altres persones.



dotSUB Eina per veure vídeos subtitulats o subtitular-ne vosaltres mateixos.



2giveU Per aquests nadals us proposem compartir la vostre llista de regals que us agradarien, així els teus amics ho tindran més fàcil! A més, té versió en 
català.



K-Lite  té codecs per llegir audio i video, i un reproductor propi molt bo.



Dropbox  en aquest web tens 2GB gratuïts per guardar els teus fitxers en linea, també els pots compartir.





Ether Pad és un editor de text col·laboratiu que permet treballar a temps real.


LGBT moon s'ha desenvolupat des de Barcelona i és una xarxa social tipus facebook pel col·lectiu GBT (lesbiana, gai, bisexual i transexual). 



Picnik, per editar fotos online.




Yammer, una eina semblant al Twitter però dedicada exclusivament a àmbits professionals. Permet que diferents treballadors de la mateixa empresa tinguin 'nanoblogging' (que és el Twitter). 







Esperem que sigui útil i del vostre interés!

dimarts, 23 d’octubre del 2012

EL CIBERASSETJAMENT

Avui en dia Internet és molt utilitzat per la societat però no sempre amb una bona finalitat.
Existeixen pàgines que es dediquen a evitar aquest mal ús que es fa, com per exemple "Protégeles". Aquesta asociació no només se centra en la locatizació de pàgines de pornografia infantil, la denuncia de pedòfils... sinó que també realitza estudis dirigits a identificar els riscos pels menors.
D'altra banda, existeixen diverses campanyes com “Seguridad Infantil y Costumbres de los Menores en Internet”o "Apología de la Anorexia y Bulimia en Internet" que pretenen conscienciar a la gent dels perills que suposa utilitzar Internet de forma inadequada.





El ciberassetjament és la part oculta d'Internet, algunes persones viuen amb por ja que constantment reben missatges desagradables, els agafen fotografies o vídeos de la seva privacitat etc i pateixen assetjamen d'aquest tipus.
 Així doncs, les persones que es dediquen al ciberassetjament les seves víctimes són objectes de burla fet que fa que la persona tingui l'autoestima baixa i no confiï ni en ella mateixa ni en els altres. 
Podem trobar pàgines que es dediquen a informar als internautes més recents de com fer un bon ús d'Internet i tenir-ho ben protegit o què fer en cas de ser víctimes de ciberassetjament.
En conclusió, cal que tothom faci un ús adequat d'aquesta eina i l'utilitzi correctament pel seu propi bé i pel de tothom.

CAL SER CONSCIENT!!

Aquí us deixem aquest enllaç on podeu trobar una presentació dirigida als nens de 8 a 10 anys que comencen a iniciar-se en aquest món interactiu perquè tinguin clar el que han de fer si algun dia es trobem en aquesta situació.




http://www.slideshare.net/jordiysubanda/el-ciberassetjament-14879775

divendres, 19 d’octubre del 2012

PROJECTE FINAL

Què hem fet? 

Hem elegit l'eina anglesa del domo Go animate, és una web molt útil, la qual ens ha permés utilitzar i aplicar animacions a personatges. Així doncs, hem creat un conte on hem intentat transmetre una ensenyança.
És un servei gratuït i fàcil d'utilitzar creat per l'empresa Adobe Flex.


De què tracta i què s'observa?

Aquesta història consisteix en explicar un relat senzill on es poden identificar diferents animals, aquests són el gos, el gat, l'os, el conill i el protagonista que és un goril·la.
L'espai on succeeix el conte és a un bosc i es pot identificar si és de nit o de dia juntament amb el paisatge format per arbres i vegetació.
Un dels aspectes que pot cridar més l'atenció a l'usuari és l'estat d'ànim i l'expressió dels animals ja que a cada escena es troben d'una forma diferent: alegria, tristesa, soledat, solidaritat, egoisme..


A qui va dirigit?

El conte és simple i senzill, en efecte, va dirigit a un públic infantil que comprén el període de 2 a 6 anys.


Qui el pot explicar? 

Aquesta història pot ser explicada per un educador a l'escola o a un esplai, a més a més com és una eina digital està a l'abast de tothom qui se'n vulgui servir, per exemple els pares dels infants.



Com podem aconseguir que l'infant gaudeixi i aprengui? 

Els infants aprenen jugant, així doncs per cridar-los l'atenció s'hauran de seguir una sèrie de pautes:
- To de veu: s'ha d'anar variant i entonant segons l'escena i el personatge.
- Tenir present el nombre d’oients i la seva edat.
-Organitzar l’espai dels espectadors, ha de ser tranquil i climatitzat.

Si es compleixen aquests requisits el nen/a hauria d'haver entés la història i a partir d'aquí se li poden plantejar diferents preguntes de comprensió basades amb el relat:

- Com es diu el protagonista?
- On viu? 
- Perquè no té amics?
- Podia enfilar-se pels arbres?
- Que van fer els altres animals?
- Com es porta ara Maguila?
- Té amics ara? Perquè?



Feu clic per visualitzar el conte!!

Projecte final: Conte Maguila








A continuació, us deixem unes activitats de suport i ampliació relacionat amb el conte i amb el món animal.



Feu clic per visualitzar les activitats!!

http://dl.dropbox.com/u/116241467/Jcli/maguila.jclic.zip 








dimecres, 10 d’octubre del 2012

"LOS CHICOS DEL CORO"

Aquesta pel·lícula es un bon exemple per a que pugueu apreciar com ha canviat el model d'educació al llarg dels anys. 
Dins de la mateixa pel·lícula trobem dos models educatius diferents. 
Per una banda trobem el model tradicional, antic i agressiu on els alumnes són tractats com " un rebaño de ovejas". No s'aprecia una diversitat d'idees ni distinció entre alumnes. A diferència, l'altre model es caracteritzaria per la motivació i l'impuls que s'intenta donar als alumnes en l'aprenentatge per tal de potenciar les seves qualitats. 

US LA RECOMANEM!!! 



Som lliures




Decía el filósofo norteamericano John Dewey que una 

sociedad libre debe producir personas libres, es decir, 

personas con capacidad de elección y de discernimiento; de 

comprender lo que les pasa y de ser capaces de cambiar su 

situación si así lo deciden. Para que esto sea posible, es

necesario que las personas tengan garantizado el acceso al 

conocimiento y sepan además manejar de forma crítica la 

información que recibe.











LES TIC AL MÓN ACTUAL I A L'EDUCACIÓ




Ei bloggers!! Estem molt contents de que ens aneu seguint!! 
Creiem que les TIC és un tema molt important i per tant, tot seguit, anem a parlar-vos sobre elles.


Esperem que us sigui interessant!!!



Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, també conegudes com TIC, són el conjunt de tecnologies desenvolupades per gestionar informació i enviar d'un lloc a un altre. Abasten un ventall de solucions molt ampli. Inclouen les tecnologies per emmagatzemar informació i recuperar-la després, enviar i rebre informació d'un lloc a un altre, o processar informació per poder calcular resultats i elaborar informes.



Al món actual

El procés de modernització del nostre país a influenciat en el nostre comportament, com se sap, la modernització produeix una desestructuració en la societat tradicional valórica en la qual es produeix un desequilibri emocional, on es fa dubtar dels valors establerts pels nostres pares i és aquí on apareix l'anomenada crisi moral. 

Com podem enllaçar això amb l'ús de tics?
Les noves tecnologies de comunicació i informació han anat apareixent cada vegada més fort amb aquest procés de modernització, el qual fa perdre una cultura humanista per part dels participants de l'ús d'aquestes tecnologies.














A l'educació


L'ús de tecnologies s'ha fet molt freqüent dins la nostra societat, per la qual cosa podem inferir que en l'educació ha de ser fonamental, ja que ara mateix, la tecnologia és part de la vida dels estudiants.

La gran majoria d'alumnes de aquesta època van néixer pràcticament amb un ordinador costat, es van usar màquines per comunicar als seus pares el seu estat de salut, el com venien al món, després els seus pares compraven micròfons amb parlants per saber si els seus fills ploraven o no, quan més grans, a través de la televisió es informaven del que passava al món...

Ara l'internet és de freqüent ús per als nens, per això i moltes coses més és que l'ús de les TIC en l'educació és fonamental.

L'e-learning és l'exemple més clar que podem trobar en l'ús de TICS en l'educació, literalment significa aprenentatge electrònic.
L'aprenentatge virtual constitueix una proposta de formació que és mitjançant internet, fent ús dels serveis i eines que aquesta tecnologia proveeix. 


L'e-learning, donades les seves característiques i el suport tecnològic que el recolza, es constitueix en una alternativa per aquells que combinen treball i actualització, ja que no cal anar a una aula permanent. 
Si l'educació a distància és una opció per atendre la formació de persones adultes, l'e-learning té l'avantatge que els usuaris trien els seus propis horaris, i pot entrar a la plataforma des de qualsevol lloc on puguin accedir a un ordinador i tinguin connexió a Internet.









Contes màgics

Us deixem aquestes webs per a tots aquells que tinguin ganes de llegir i recordar algunes històries que els explicaven quan eren petits, fins i tot per a que ara sigueu vosaltres qui els pugueu narrar a un públic infantil.



GAUDIU BLOGGERS!! 

http://www.totcontes.com/view.php

http://www.edu365.com/primaria/contes/contesweb/index.htm

http://elman-rincondecuentos.blogspot.com.es/

http://laabuelaatomica.blogspot.com.es/

http://cuentos-infantiles-para-leer.blogspot.com.es/

http://loscuentosdeani.blogspot.com.es/p/cuentos.html


El ministre Wert vol "espanyolitzar els alumnes catalans"


Com futurs educadors voliem compartir aquesta notícia relacionada amb la política i les últimes notícies relacionades amb Catalunya i la independència.




El ministre d'Educació espanyol, José Ignacio Wert, ha dit avui que l'interès de

 l'executiu espanyol "és el d'espanyolitzar els alumnes catalans perquè se

 sentin tan orgullosos de ser catalans com espanyols perquè tinguin una 

vivència equilibrada de les dues identitats perquè les dues s'enriqueixen i 

enforteixen". Ha respost així una pregunta del diputat del PSC al congrés, 

Francesc Vallès, del mateix Wert en què relacionava l'augment de 

l'independentisme amb el sistema educatiu català.

Vallès ha lamentat les paraules de Wert i li ha dit que a Catalunya no 

s'adoctrina, sinó que s'educa. Però el ministre ha ratificat la seva posició i ha 

volgut posar un exemple amb l'assignatura d'història. Wert ha dit que durant 

el tripartit s'anomenava "història", i no pas "història d'Espanya", com en altres 

llocs de l'estat espanyol.

Wert ha defensat i insistit també en el que deia fa uns pocs dies, i ha dit 

que la "deriva" d'una part del sistema educatiu català "facilita l'ocultament de 

la identificació dels elements històrics de Catalunya dins d'Espanya".







EDUCAR O IMPOSAR? Aquesta és la qüestió. 

Com hem de recolzar a un Estat quan el seu ministre 

d'Educació va en contra

del propi ministeri d'educació. Potser vol tornar a 

imposar aquelles classes en què feien repetir "Una 

grande y libre....". No vulguem veure com aquest 

senyor ens explicaria les classes d'història. 


PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, 



DE QUALITAT, 


POPULAR,


 CATALANA I 


ANTIPATRIARCAL!



Que n'opineu? Volem saber que penseu al respecte de la notícia i el futur de l'educació a Catalunya. 

Video i Podcasting. L'ALFABETITZACIÓ

Bon dia bloggers! 


Sabem que estaveu esperant la nostra publicació pero ja sabeu, el bo es fa esperar...

Us adjuntem una entrevista per comprendre millor el món de l'alfabetització. Esperem que us agradi i que us ajudi a entrendre millor aquest terme. 


               Ens veiem aviat amics!



FEU CLIC PER A VEURE EL PODCASTING

L'ALFABETITZACIÓ



PISSARRES DIGITALS

Avui, volem recordar la primera classe d'habilitats comunicatives quan Josep Holgado ens va fer una xerrada en relació a les pissarres digitals, eina que serà molt utilitzada a les escoles en un futur molt proper. 





Aquí podeu admirar el vídeo d'una professora que està explicant unes activitats de competències bàsiques per a la matèria de llengua. 

És sorprenent veure la dinàmica d'aquestes pissarres pel fet de que la majoria de persones que han assolit l'educació primària i secundària han assistit a les típiques classes on el professor explicava sense servir-se de cap tecnologia i per tant això suposa un gran avenç pel món de l'educació.







En aquestes fotografies podeu observar la diferència entre les dues pissarres:




Pissarra digital
Pissarra tradicional
La pissarra digital és un sistema tecnològic, generalment integrat per un ordinador i un
 videoprojector, que permet projectar continguts digitals en un format idoni per a la 
visualització en grup. Es pot interactuar sobre les imatges 
projectades mitjançant els perifèrics de l'ordinador: rateta, teclat...

A més a més trobem la pissarra digital interactiva que és sistema tecnològic , generalment 
integrat per un ordinador, un videoprojector i un dispositiu de control de punter, que permet 
projectar en una superfície interactiva continguts digitals en un format idoni per a la 
visualització en grup. Es pot interactuar directament sobre la superfície de projecció.

Podem afirmar que és el futur en els mitjans de projecció col·lectius. Gràcies a aquesta 
qualsevol usuari pot ser capaç de crear tot tipus de contingut digital. La pissarra digital és un 
sistema tecnològic.

ELS AVANTATGES QUE OFEREIX A L'AULA 

ALS ALUMNES:

  • els estudiants estan més atents i motivats
  • comprenen millor els continguts
  • participen més 
  • classes més actives i audiovisuals 
  • és més fàcil renovar metodologies i tractar la diversitat
  • integra l’ ús de les TIC a les activitats de l’aula permet 
  • buscar informació
  • realitzar presentar treballs


ALS PROFESSORS:
  • Capten l'atenció dels alumnes més ràpidament 
  • És fàcil d'utilitzar-ho

Fins aviat bloggers!!!


divendres, 28 de setembre del 2012

LA INFLUÈNCIA DE LES NOVES TECNOLOGIES

Aquest blog té com objectiu donar a conèixer tot allò relacionat amb el món dels contes i la seva evolució.

En un principi els contes eren tranmesos de forma oral sense cap suport i s'anaven difonent de pares a fills i de generació en generació. El fet de que fos així repercutia en que no hi hagués una versió estable de la narració.

Posteriorment, amb l'aparició de la imprenta els contes es van poder redactar i il·lustrar. Aquest fet va permetre un apropament envers la societat, ja que anteriorment els contes estaven escrits a mà i  no es trobaven a disposició de totes les famílies. La il·lustració en els contes va permetre cridar més l'atenció dels infants i que així mostressin més interès en ells encara que els dibuixos eren en blanc i negre.

Actualment, tots els contes estan recopilats i tothom hi pot accedir tant a les biblioteques com a les llibreries.

Una de les principals fonts d'informació i transmissió que permet comunicar-se de forma inmediata és internet, en la qual nosaltres ens centrarem i aprofundirem per tal de tractar el món dels contes. És molt fàcil trobar pàgines web on hi hagi històries tant de forma escrita, audiovisual o auditiva i per aquest motiu es pot accedir a un ampli ventall de possibilitats, contes tradicionals, moderns, el tema del que tracten i els seus valors i moralitat que es volen inculcar.






Tot seguit, aquí us deixem el primer conte "Els tres porquets".